In memoriam: Robert Hirschel

mr Robert Leonard Hirschel (Dordrecht, 10 mei 1955 – Nijmegen, 11 november 2022)
Met diepe droefenis moeten wij u het vreselijke nieuws mededelen dat Robert Hirschel afgelopen vrijdag 11 november 2022 plotseling is overleden.


Robert was sinds de oprichting van de Archeologische Werkgroep Voorburg in 1985 actief en vele jaren lang onze zeer gewaardeerde secretaris. Hij had veel kennis van de Voorburgse archeologie en was ook zeer betrokken bij Forum Hadriani. Tijdens zijn studie Rechten heeft hij ook vakken prehistorie gevolgd in Leiden, dus de interesse in archeologie was er al lang. Met zijn precieze blik deed hij altijd grondig de redactie van onze publicaties.

Enkele jaren geleden is hij naar Nijmegen verhuisd, waar hij in 2018 trouwde met zijn geliefde Cobie Jolink. Hij ontmoette haar tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. Als fervent wandelaar deed hij daar ieder jaar aan mee met een team van zijn werk bij Defensie. Sinds zijn pensioen vorig jaar was er ook meer tijd voor andere dingen, zoals de kleinkinderen en hun prachtige huis en tuin. Hij bleef echter van een afstand nog steeds betrokken bij de AWLV als adviseur voor het bestuur. En hij was al enkele jaren actief in de landelijke werkgroep Belangenbehartiging van de AWN.

Wij verliezen in hem een zeer aimabel en betrokken mens en vooral een hele goede vriend. We zullen hem vreselijk missen. Onze gedachten zijn natuurlijk bij zijn vrouw Cobie en zijn familie.

Robert tijdens de excursie van de AWLV in Engeland