Ontdek de nieuwe fietsroute van ZHAAP op 2 februari 2019

Wat zijn de meest bijzondere plekken in uw eigen omgeving?
ZHAAP (Zuid-Hollandse Archeologie en Aardkunde voor het Publiek) brengt de vorming van het landschap en de vondsten binnen de archeologie samen. Het is een innovatief publieksproject dat twee verschillende vrijwilligersgroepen bijeenbrengt vanuit erfgoed en natuurbeheer, in een uniek samenwerkingsverband. De gezamenlijke zoektocht naar landvormen en archeologie binnen de eigen regio staat hierbij centraal. ZHAAP stelt als doel zoveel mogelijk publieksgroepen te betrekken bij de zoektocht in eigen omgeving. Zowel qua inhoud als vorm: Geo-archeo labs, Veldexcursies, TOP10-Verkiezingen, Educatief Project, Fietsroutes, Reizende Tentoonstelling en YouTube films, heeft dit op deze gecombineerde wijze nog niet eerder plaatsgevonden.

Hoe hebben geologische processen invloed gehad op het vestigen van mensen op bijzondere plekken in Zuid-Holland? Waarom heeft men zich nu juist daar gevestigd? Samen kennis opdoen over deze bijzondere plekken, moet bijdragen aan een besef en betekenis van duurzaamheid in het landschap. Er zijn met ZHAAP maar liefst 101 bijzondere plekken aangemerkt waar landschap en mens al van oudsher met elkaar in verbinding staan en nog steeds zichtbaar zijn. De drie TOP10 verkiezingen hebben geleid tot drie nieuwe fietsroutes, die met hulp en inbreng van lokale bewoners is ontwikkeld, die nu ook uw omgeving aandoen.

Op zaterdag 2 februari 2019, 13.00 uur vindt op drie plaatsen tegelijk, Dordrecht, Vlaardingen en Leidschendam de eerste start van de drie in Izi.Travel weergegeven fietsroutes plaats. De tochten worden geleid door de ZHAAP projectleden, en duren gefietst 2 uur. Neem wel je telefoon mee en installeer gratis Izi.Travel. Kom ook op 2 februari de meest bijzondere plekken in uw eigen omgeving ontdekken!

De vetreklocaties en -tijden voor de drie fietslocaties op zaterdag 2 februari zijn:
NS Station Dordrecht, 13.00 uur
Metro Station Vlaardingen, 13.00 uur
NS Station Voorburg, 13.00 uur

Aanmelden en informatie: info@zhaap.nl
www.zhaap.nl