Reis naar de Muur van Hadrianus

De Limes, de grens van het Romeinse Rijk, staat in Nederland momenteel volop in de belangstelling. Reden genoeg om eens te gaan kijken hoe die grens er bij onze buren uitziet!

De Muur van Hadrianus ligt in een prachtig glooiend landschap (foto: Claudia Vandepoel).

De Muur van Hadrianus ligt in een prachtig glooiend landschap (foto: Claudia Vandepoel).

Momenteel zijn Halinka Berlage en Claudia Vandepoel bezig met plannen om een AWLV-reis te organiseren naar de Muur van Hadrianus in Engeland. Tussen Newcastle en Carlisle liggen in een glooiend landschap tal van fraaie Romeinse archeologische sites die het bezoeken meer dan waard zijn. Een van de hoogtepunten is het beroemde castellum van Vindolanda, waar de houten plankjes met Romeinse brieven zijn gevonden.

Het idee is vooralsnog om ergens in mei 2016 (NIET in de meivakantie) een week naar Engeland te gaan en te overnachten in een grote bed & breakfast. Met een busje kunnen we met de groep de archeologische sites bezoeken. Het wordt een reis met veel wande­len en hoogteverschillen, dus deelnemers moeten wel een goede conditie hebben.

We zijn nu bezig met een eerste inventarisatie van het aantal potentiële deelnemers. Dus spreekt het idee je aan? Meld je dan aan bij Joanneke Hees, via joanneke.hees@gmail.com. Let op, het aantal plaatsen is beperkt!