Uitnodiging minisymposium 16 oktober 2015

Forum Hadriani – een Romeinse stad in Voorburg

Van 16 tot 18 oktober vinden de eerste Nationale Archeologiedagen plaats in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg doet mee! In opdracht van de gemeente organiseert Buro de Brug een minisymposium.

Op vrijdagmiddag 16 oktober bent u van harte welkom op het minisymposium over Forum Hadriani in Voorburg. Na de lezingen volgt aan het einde van de middag een rondwandeling door park Arentsburg, onder begeleiding van lokale deskundigen. Zij nemen u mee langs de stadsbakens die verspreid door het park staan en geven daarbij uitleg over de resten die onder het park zijn gevonden.

Aansluitend is er een borrel in het park.

Forum Hadriani was een stad die in de Romeinse tijd langs het Kanaal van Corbulo lag, op de locatie van het huidige Voorburg West. Forum Hadriani werd door keizer Hadrianus gesticht en werd van Romeinse nederzetting een stad naar Romeins model.

Sprekers

Archeoloog Mark Driessen vertelt tijdens het minisymposium over de opgravingen in MinisymposiumVoorburg-Arentsburg. In 2007/2008 ontdekte hij met zijn team een Romeinse haven in Forum Hadriani. Afgelopen jaar verscheen zijn boek over de opgravingen.

Ook de lokale archeologische werkgroep heeft de afgelopen 30 jaar onderzoek gedaan naar het Romeinse verleden van de gemeente. Joanneke Hees, lid van de AWLV, zal daar tijdens deze middag meer over vertellen.

We hopen u te mogen begroeten op vrijdag 16 oktober!

Aanmelden

Meld u voor maandag 12 oktober aan voor deze middag door een mail te sturen naar: aanmelden@burodebrug.nl en ontvang het hele programma.

stadsbaken

Deelname is gratis!

Informatie

Datum: 16 oktober

Tijd: 13:00 – 16:30 u

Locatie: Verrezen Christus Parochie

Fonteynenburglaan 36 in Voorburg

Meer informatie: www.lv. nl/archeologie